America – december 1971

18. december 2011

Hjemve kan føre til mange ting. For de tre unge amerikanere Gerry Beckley, Dewey Bunnell og Dan Peek kom hjemveen bl.a. til udtryk i det bandnavn, de valgte, da de som børn af udstationerede amerikanske soldater i England begyndte at spille sammen på lånte akustiske guitarer: America. Og lyden – den akustisk prægede, flerstemmige folkrock ville aldrig have lydt, som den gjorde på det eponyme debutalbum fra december 1971, hvis ikke de tre gutter havde lyttet intenst til Crosby, Stills og Nash. Men også The Beatles var en en vigtig inspirationskilde.

De tre unge mænd var knap færdig med at gå på militærbasens high school i London, da de blev opdaget og fik mulighed for at indspille en plade for det lille Kinney Records. Bag knapperne i Trident Studierne sad den navnkundige Ian Samwell, der engang havde skrevet Cliff Richards gennembrudshit “Move it” (1958). Og han fik hjælp af Ian Dexter, der også var gruppens første manager.

Debutalbummet, der også dyrker nostalgien med indianere i baggrunden, blev ikke – i første omgang – nogen succes. Det var først i tiden efter udgivelsen, der skete noget, som ændrede billedet. America indspillede en ny sang med titlen “Desert Song”, som de fremførte med stor publikumssucces ved en festival i Harrogate. Successen gentog sig, da de senere spillede nummeret på tv ved flere lejligheder. Sangen fik en ny titel, “Horse with no name”, og Americas gennembrud var en realitet. Singleudspillet blev et stort hit verden rundt og trak debutalbummet med sig, da sangen blev indlemmet på den.

America – der stadigvæk eksisterer ( i en anden konstellation) – havde deres storhedstid i halvfjerdserne, hvor de bl.a. fik hjælp af Beatles-producer George Martin til flere indspilninger.

Horse with no name I need you

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

164 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62