Fleetwood Mac – Live in Boston 5.-7. februar 1970

5. juli 2012

Tvivlens gravende orm (er Mick Fleetwood nu 70 eller… hm) og læsningen af en obskur blogside, der skar alle BBCs legendariske indspilninger med tressernes beatgrupper over en kam og erklærede dem for mere eller mindre overflødige fik mig til at vende tilbage til det gamle Fleetwood Mac og deres liveinspilninger fra The Boston Tea Party-sammenkomsten i Boston i februar i 1970.

Indspilningerne blev til over tre dage, og det var hensigten, at de skulle udsendes som livealbum efterfølgende. Men der kom til at gå femten år, inden det lille plademærke Shanghai Records fik realiseret projektet. Siden er der kommet flere mere eller mindre fuldstændige udgivelser med musik fra de sessions. Den mest omfattende er Snapper Records tre-CD-udgivelse, der angiveligt har alle numre med fra Boston Tea Party-optagelserne. Der er tale om såkaldt ‘remasterede’ udgaver, og titlen er “Live in Boston” vol. I-III. Siden er udgivelsen genudsendt under titlen “Live at the Boston Tea Party”, muligvis for at undgå forveksling med det sene Fleetwood Macs “Live in Boston” fra 2004.

Selv om lyden ikke kan sammenlignes med den, man finder på vor tids live-plader og knap nok lever op til niveaet på legendariske indspilninger som The Whos samtidige “Live at Leeds” eller Rolling Stones’ “Get Yer Ya-Ya’s Out!’ The Rolling Stones in Concert” (også fra 1970), så er det musikalsk set dybt tilfredsstillende at lytte til Fleetwood Mac. Som Peter Green fortæller som intro til den 24 minutter og 39 sekunder lange udgave af Peter Greens “Rattlesnake Shake” (vol. I), så er de lidt anspændte, fordi musikken skal optages, men de forsøger at ‘løsne op’, og ‘hvis det vil sket,så vil nok ske i dette nummer’. Jo, tak, jeg skal love for de løsner op. Allerede et stykke inde i det indledende “Black Magic Woman” letter musikken og det rocker og swinger, som det kun kan i britisk tresser-blues-beat, når det er bedst. Med Peter Green, Jeremy Spencer, Danny Kirwan, Mick Fleetwood og John McVie nåede Fleetwood Mac bandets mest tætte, energiske kombo. Og det kan høres på disse indspilninger, hvor bandet er i topform. Det er lige så hårene rejser sig undervejs. Jeg forstår godt, at disse indspilninger for længst er blevet samlerobjekter, og boksudgivelsen nu forhandles second hand til omkring 500 £… Der er plads til flere genudgivelser.

Rattlesnake Shake ( skru op…)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

292 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62