Capac anbefaler: The Consolation

13. april 2015

Jeg skulle ikke ret langt ind i The Consolations nye plade før associationerne til navne i den omfattende og brogede americana stod i kø helt ud til horisonten. For der skal ikke herske nogen tvivl om, at Nis Gaarde (sang, guitar m.m.), Thomas Støtt (guitar, sang), Kristian Ødegaard (trommer og slagtøj) og Jacob Svensson (bas), der tilsammen udgør The Consolation, kan deres americana og har ladet lyden af storladen rocksangskriverkunst, country, folk osv. sive ind under huden, hvorfra den igen stråler ud gennem fingre og stemmebånd.

The Consolation er – som man vil kunne forstå af ovenstående – et album, der i den bedste mening er et traditionsbundet album, der ubesværet skriver sig ind række af fornemme albums, som americanaen har affødt, siden dens fødsel engang i tresserne. Og The Consolation kan sagtens måle sig med mange af de album, som indfødte amerikanere udsender i disse år inden for den tradition, fx fra navne som The National eller outsideren Sturgill Simpson. Det er samme høje kvalitetsniveau, vi befinder os på hos det pæredanske band.

Nis Gaarde synger og fraserer de americanatematiske tekster med både stor indføling og i pagt med den smukke, klare lyd, som bandet leverer. Produktionen (som bandet selv står for) formår på fineste vis at bibringe lytteren det rette afbalancerede indtryk af et band, der spiller både tæt og indforstået, samtidig med, at de enkelte instrumenter får lov til at fremtræde i deres egenart – lige fra de storladent klingende elektriske guitarer over den lidt tørre, men medrivende trommelyd til de indskudte madoliner, mundharmonikaer osv. Jo, der er kælet for lyden i respekt for den høje kvalitet, den omfattende americanagenre har sat med en lang række mesterværker.

The Consolation byder både på uptemporock og sprøde ballader, sådan som traditionen også foreskriver. Men The Consolation bliver ikke bare opslugt af traditionalismens store malstrøm. Med sine meget iørefaldende sange, der alle fortjener at blive råspillet i radioen, lægger Nis Gaarde og bandet et personligt vandmærke ned i pladen. The Consolation fremstår som fornemt eksempel på dansk-americana på linje med fx Cody og One-Eyed Mule. Hvis du har et svagt punkt for americanaen, så burde du lytte til denne fine plade. Hermed varmt anbefalet.

The Consolation. The Consolation. Produceret af: The Consolation. DME. Udkommer i dag.

 

The Consolation på TV 2 Lorry.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

272 har læst indlægget
14,758