40 ̴r p̴ bagen: The Kinks РSchoolboys in disgrace

18. november 2015

Fyrre år er gået siden The Kinks udsendte conceptalbummet Schoolboys in disgrace. Deres 14. langspiller. Som de andre conceptplader, Ray Davies og Co. havde udsendt i en lind strøm siden The Kinks are the Village Green Preservation Society i 1968, så blev pladen kun en beskeden succes og afrundede deres gyldne æra med stort anlagte teatralske album med sammenhængende fortællinger. Og Kinks skiftede fra RCA-pladeselskabet til det mere progressive Arista, der gjorde bandet til stadionrockband. Det hjalp lidt på successen. De efterfølgende plader Sleepwalker og Misfits solgte bedre.

Men Schoolboys in disgrace er en perle, hvis man holder af tressernes dyrkelse af LP-pladens muligheder for sammenhæng i musikken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

127 har læst indlægget
13,311