Og en progressiv start på dagen: Folkvisa från i morse

28. november 2016

Samla Mammas Manna var et progressivt svensk rockband, der med virtuos musikalsk håndværk og løssluppen humor kunne lede tankerne hen på Frank Zappa eller Bonzo Dog Doo Dah Band. Og de var en formildende omstændighed ved den politisk venstreorienterede progressive rock i kraft af netop humoren. Denne viste sig fx i titlen på bandets mest kendte album Klossa Knapitatet, der var en forvanskning af slagordet Krossa kapitalet (knus kapitalen), der også var titlen på en sang af bandet Blå Tåget (tidl. Gunder Hägg). Samla Mammas Manna opløstes første gang i 1980, men er blevet gendannet flere gange siden 1990, senest i 2005, hvor de deltog i en rockfestival i Moskva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

227 har læst indlægget
14,150