Dødsfald: Søren Seirup

16. februar 2017

 

Manden med leen høstede lystig blandt musikudøverne i 2016 og fortsætter ufortrødent her i 2017. Denne gang var det Søren Seirup, der blev ramt af leen. Seirup, der hørte til dansk beatmusiks pionerer som medlem og grundlægger af det legendariske band The Beefeaters tilbage i 1964. Et band, der som de britiske forbilleder, havde rod i den amerikanske blues. I 1966 blæste der nye vinde i musikken  og hippiernes drømme og filosofi fik Seirup til at skifte musikalsk hest og blive en del af et andet legendarisk band, nemlig Steppeulvene, der med albummet Hip sørgede for, at the summer of love også kom til Danmark, sådan musikalsk set. Desværre fik Steppeulvene kun en kort tid, og i årene efter var Søren Seirup i en række mindre kendte sammenhæng, bl.a. sammen med Stig Møller. Men med sit virke i Beefearters og Steppeulvene sørgede han for at sikre sig en ærefuld plads i dansk beatmusiks historie. Nu er Søren så ikke mere. Så der er al mulig grund til at finde pladerne frem fra gemmerne og sende ham en venlig tanke.

Gaffa-nekrolog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

164 har læst indlægget
12,606