Da Gnags var små

1. april 2017

Det er ikke 50 år siden, men det nærmer sig. Det tidspunkt, hvor Gnags havde medvirket i den tids svar på xfactorkonkurrencer, Danmarksmesterskabet i Beat-musik. Og kom i finalen i Aarhus. Og nogenlunde på samme tid indspillede de deres første plade, singlen “Eyes and ears” / “I can’t talk about it now”. Den udkom på 7″ vinyl på pionerselskabet Jacks Beat Records i 1969. Med Jacob Riis-Olsen som sangskriver og plademærkeejer Jack Fridthjof som producer. På trommer finder man Jens G. Nielsen, på orgel Peter A. G. Nielsen, på guitar, fløjte og sang Jacob Riis-Olsen og  på bas Sven Fenger. Selv om det ikke er anført på pladecoveret.

Desværre fandt denne single ikke vej til den retrospektive Gnags-boks Gnags siden 66. Et rygte vil vide, at Peter A. G. Nielsen ikke ville have den med. Men nogle spansktalende Gnagsfans har lagt A-siden op på tuben. Klik på linket ovenfor, så du kan høre Gnags anno 1968.

Opdatering: Farmer har gjort mig opmærksom på, at linket fører hen til en tidlig Gasolin-sang. Og det er da umiskendeligt Kim Larsen, der synger. Fejlen skyldes, at Youtube-videoen er snuppet direkte fra en Dailymotion-video, der har fejlen. Så indtil videre må I vente på den rigtige sang. Sorry.

Yderligere research viser, at den tidlige indspilning med Those Gnags, som de kalde sig dengang, heller ikke findes på Jack Fridjofs Antologier med musik fra Beat Records. Men singlen kan købes her i byen for 1500 kr. Men måske dukker der et vinylrip op.

Seneste: Og så dukkede noget af singlen alligevel op – på Gnags egen hjemmeside, hvor der er en knap 1 minut lang smagsprøve af B-siden kan høres. Her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

 1. Farmer kommentarer:

  Hej Capac.

  Er det ikke et gammelt Gasolin-nummer du har linket til?

 2. capac kommentarer:

  @Farmer: Jo, noget er helt galt med det link. Det er umiskendeligt Larsen og Gas. Jeg arbejder på sagen…

 3. capac kommentarer:

  Så har jeg researchet lidt på sagen. Og det er rigtigt, som Farmer påpeger, at det ikke er Gnags – eller Those Gnags, som de oprindeligt hed – der høres på videoen, men derimod Gasolin. Jeg har Gnags egne ord for det. Forklaringen – som jeg har fået via Thomas Gjurup (der stod bag Frost Records og bag singlepladeantologierne fra Jacks Beat Records) – har forklaret, at forvekslingen skyldes en opskur antologi med dansk beat, som blev lavet af en ungarer ud fra “ungarske regler”. Manden havde et lille pladeselskab i tyskland “Rock in Beat Records”, hvor han fuskede med genudgivelser af bl.a. dansk beat. Gjurup bemærker: “Jeg mener at det var Dave Clark, der hadede at komme på CD, der via advokater fortalte ham, hvordan regler var. Mener at han ihvertfald stoppede i en periode efter at have rodet i DC5s bagkatalog.” Siden har nogen så – uvidende om sagens rette sammenhæng – lagt ovenstående video på Youtube. Det skal ikke bebrejdes dem, at de er gået i fælden. De er udlændige og kan åbenbart ikke høre, at det er Kim Larsen og Gasolin, der spiller. – I øvrigt beretter Gjurup (på dansk Facebookside om tressermusik), at han forsøgte at overtale Gnags til at være med på en genudgivelse på en af Jacks Beat Records-antologier, men Peter A. G. Nielsen ville ikke.
  PS. Jeg har kontakt med en, der har Those Gnags-singlen, og har et håb om en dag at få den at høre. Om den nogensinde bliver alment tilgængelig er et helt andet spørgsmål…

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 106 gange
Side 1 af 11
11,611