50: The Doors – Light my fire

30. juli 2017

Indspillet i 1966 i forbindelse med gruppens debutalbum og udsendt på single i april 1967. Topper både Billboards og Cashbox’ lister. Singleudgaven af sangen var en udtyndet udgave af albummets næste syv minutter lange version, der var meget efterspurgt i datidens radio. Derfor blev singlen fabrikeret. Hele bandet blev krediteret for musikken, men faktisk var det Robbie Krieger, der var den oprindelige komponist.

Singlen blev en af Doors’ største singlesuccesser. Og successen blev hjulpet på vej af andre kunstneres coverversioner. Ikke mindst José Felicianos, der kom umiddelbart efter udgivelsen af Doors’ egen. Siden er det blevet fortolket af en lang række kunstnere – fra Shirley Bassey over Al Green til Stevie Wonder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

99 har læst indlægget
14,000