Mere om den Gamle By og rocken

10. september 2017

Jeg vil ikke helt slippe emnet “Den Gamle By og rocken”, for der er god grund til – som rockinteresseret – at besøge Den Gamle By. Ikke kun på grund af Peter Belli og halvfjerdserfestivalen, men fordi museet i sin kortlægning af byens historie har et godt øje for musiklivet. Et par eksempler.

Når man bevæger sig ind og ned i udstillingen om Aarhus’ historie fra vikingetid til i dag møder man fx en del af et gammelt indspilningsstudie og kan fx få mulighed for at indspille et gammelt aarhus-hit…

  • og studiet står klar med mikrofon og det hele…

Man møder også forskellige montrer med udstyr fra dengang. Lars Muhls jakkesæt, Thomas Helmigs vest og jakke og en montre med relikvier fra bandet The Bangers…

Der er selvfølgelig også en væg med covers fra gode gamle aarhusianske pladeudgivelser anno dazumal…

Den Gamle By har tidlige udgivet en læseværdig bog om Aarhusrocken Rock i Århus. Brudstykker af en musikhistorie – hvor man bl.a. kan læse om Bangers’ opståen – og følger altså op med mere erindringsstimulerende materiale. Kan kun anbefales enhver med smag for den slags.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

72 har læst indlægget
13,904