Humørkæppen – en tema-aften på DR2

1. april 2008

“Far, hvad hedder en gynækolog, når der er tale om en mand?”. Med en nysgerrig teenager i huset skal man være beredt på pludselige og forbløffende spørgsmål. En androkolog måske? Problemet er, at området for særlige mandlige underlivssygdomme slet ikke er så opdyrket som det tilsvarende kvindelige. Jeg husker endnu en udsendelse, jeg så for mange år siden, om det mandlige lem. Og af den udsendelse fremgik det med stor tydelighed, at det stadigvæk er et forskningsområde, der har fremtiden for sig.
Jeg blev min datter et præcist svar skyldig. I stedet fik hun en svada af etymologiske og småfilosofiske overvejelser med den sædvanlige reaktion: himmelvendte øjne og et ‘Stop nu! Jeg gider ikke høre osv.’.
Alt dette for at gøre opmærksom på, at DR2s tema på lørdag står i tissemandens tegn. Om den lægevidenskabelige vinkel er med ved jeg ikke, men man får en masse at høre om anakondaen, javertussen, dilleren (Frøkenens yndlingsord) osv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 kommentarer

 1. Tina - omme i London kommentarer:

  Capac for fa’en, nu kigger mine kolleger altsaa virkelig maerkeligt paa mig. Det maa have noget med den hoejlydte fnisen og den hurtige “Alt+Shift vaek fra billedet” aktion! Saadan noget kan man sgi da ikke sidde og laese i frokostpausen!

 2. capac kommentarer:

  @Tina: Du kan da bare lade dem læse over skulderen!

 3. Jesper kommentarer:

  En læge med speciale i mandens ditto er en urolog. http://en.wikipedia.org/wiki/Urology

 4. Donald kommentarer:

  Urolog.

  Desværre en elendig betegnelse, testigolog ville dog være upassende.

  Du kan finde en beskrivelse af jobbet i “Vandmetoden” af John Irving.

  Men når man kender den profession, så kan man ikke lade være med at smile, når man hører om “Uropatrulien”.

 5. capac kommentarer:

  @Donald: Måske findes der en eller andet obskur latinsk-græsk betegnelse for området!? Men, hvorfor ikke i stedet søge noget mere dansk og måske mere poetisk. fx Vandværksmester? 😉

 6. capac kommentarer:

  @Jesper: Ja, jeg tænkte det jo nok. For-uro-ligende! 😉

 7. klaus kommentarer:

  tja, for nogle år siden forsøgte man sig med penis-lægen, men det slog vist ikke rigtigt an… hvad er det i øvrigt ved mandens lem der altid får kvinder til at fnise..? det kan, ind imellem, godt være lidt demotiverende…

Skriv en kommentar

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

læst 3.054 gange
Side 1 af 11
11,684