En galnings fødselsdag: Syd Barrett

6. januar 2018

Syd Barrett døde i 2006 60 år gammel. I dag ville han kunne fejre sin fødselsdag (f. 6. jan. 1946).
Men længe inden han døde var han blevet en af rocken legender. Oven i købet en af dem, hvor galskab og kunstnerisk kreativitet gik hånd i hånd. Han var en af grundlæggerne af Pink Floyd og var med til at præge gruppens musik i de formative år i tressernes begyndelse. Og han forblev relateret til gruppen, bl.a. i kraft af et venskabeligt forhold til David Gilmour, der afløste ham, da han forlod gruppen. Hvad årsagen var til hans afgang fra Pink Floyd har været genstand for mange diskussioner. Og et tilbagevendende tema har været “psykiske problemer”.
Hvordan det helt stod til med Barrett, så forlod han musikbranchen i begyndelsen af halvfjerdserne, efter en kort karriere som solokunstner, for aldrig at vende tilbage. Men sporene efter hans innovative guitarspil og sangskrivning kan man fortsat studere på de første to album fra Pink Floyd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

93 har læst indlægget
14,218