Det kommunistiske manifest

21. februar 2018

I dag er det også årsdagen for udgivelsen af Karl Marx’ og Friedrich Engels “Det kommunistiske manifest”, hvor de klassiske marxistiske ideer om “proletariatets diktatur”, det stats- og klasseløse samfund og den fælles ejendomsret til produktionsmidlerne osv. blev fremlagt i kort form. Det er sådan et værk, der fortsat er en udfordring for ethvert tænkende menneske. Bogen indledes med den berømte sætning: “Der går et spøgelse rundt i Europa – kommunismens spøgelse”. Og selv om borgerlige politikere og meningsdannere i årtier har forsøgt at mane dette spøgelse i jorden, så går det fortsat rundt i Europa, når befolkningerne protesterer og aktionerer mod ulighed, uretfærdighed osv. Jeg ved ikke om bogen er en del af Enhedslistens pensum, men den burde være det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

93 har læst indlægget
14,687