1968: Earth Opera

2. september 2018

!968 var også året, hvor Earth Opera pladedebuterede med deres eponyme album. Earth Opera – med David Grisman, Peter Rowan, John Nagy (bas) , Peter Dillon (trommer) og Bill Stephenson (tangenter m.m.) – var et tidligt eksempel på det, man siden hen har kaldt americana. Altså musik med dybe rødder i amerikansk folkemusik, bluegrass, country, blues m.m. Og med et lille anstrøg af det psykedeliske, der blæste hen over musikken i midten af tresserne. Debutpladen solgte ikke en meter, men alligevel troede pladeselskabet Elektra så meget på projektet, at Grisman og Rowan fik lov til at indspille endnu en plade, The Great American Eagle Tragedy, der kom året efter. Den fik lidt mere succes, men ikke nok til at holde tropperne samlet – desværre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

57 har læst indlægget
14,393