Musik fra mobilos i Sahara…

4. oktober 2018

Den teknologiske udvikling giver nye muligheder for musikproduktion, men også problemer, ikke mindst økonomiske. Med digital kopiering og streamingtjenester risikerer mange musikmagere at tabe indtægter. Omvendt giver den nye digitale teknik også muligheder for at skabe musik uden at være afhængig af traditionelle kanaler – som pladeselskaber og hele formidlingen omkring dem.

Nogle steder er de teknologiske fremskridt dog ikke så udbredte, at alle har adgang til fx computere. Det gælder fx i Vest Afrika. Men her har man så udviklet en særlig kultur omkring mobiltelefonen, der er blevet bærere af populære playlister, der deles via blue tooth forbindelsen. Men denne low budget musikdistribution betyder også, at musikmagerne ikke tjener en rød øre på musikken. Derfor er det en god idé, hvis man kan lide musikken, at købe noget af musikken enten som vinyl eller i digital format på denne bandcampside. For så går pengene ubeskåret til kunstnerne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

34 har læst indlægget
14,153