Farvel til jubilæumsåret 1968

28. december 2018

Det er tid til at sige farvel til 50-års-jubilaren “1968” (som sådan, for selvfølgelig glemmer vi ikke “’68”). Selv om jeg kun har skrabet på den musikalske overflade. Der kom rigtig meget musik det år. God og holdbar musik. Faktisk en lind strøm, der var med til at bære tressernes kulturelle røde tråd frem.
Den amr. sanger og sangskriver – og kultfigur – Townes van Zandt debuterede fx i 1968. Plade kom vist i april måned, selv om datoen er uvis (ikke alt gik efter en time manager eller klokkestreng dengang…).
Desværre var Zandt et menneske med store personlige problemer. Ud over sprutten og stofferne led han af, hvad man i dag kalder bipolar sindsforstyrrelse. Dengang ville man nok have sagt, at han var maniodepressiv. Og datiden psykiatriske behandling var med til at ødelægge hans erindringsevne (der ofte er central for en kunstner). Og han bukkede under for sine problemer den 1. januar 1997 kun 52 år gammel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

22 har læst indlægget
13,534