Sorte albums

5. september 2019

Sorte albums eller albums, der var på tegnebrættet engang, men aldrig blev realiseret , har der eksisteret mange historier om. Hvem husker ikke rygterne og sladderen om The Beach Boys og deres Smile, der dog siden hen er kommet i hele to versioner.

Men også Beatles (Get Back), Neil Young (Homegrown), Bob Dylan (The Dylan/Cash Sessions), Jimi Hendrix (Black gold), David Bowie (The Gouster) og mange flere har deres “sorte album”. Og Rolling Stone fortæller historien om nogle af dem og deres skæbne.

Nogle af disse mytiske og mytificerede plader blev – som tilfældet var med Smile – faktisk til noget. Andre forblev i arkiverne. Det gælder fx Bruce Springsteens elektiske udgave af Nebraska, fordi sangene og teksterne ikke passede til elektrificeringen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
13,983