Pub rock

12. september 2019

Den 12. Februar 1976 var en særlig dag i punkens historie. Det var den dag, hvor The Sex Pistols for første gang optrådte i London. Nærmere bestemt på den berømte Marquee Club, hvor sexpistolerne var opvarmning for Eddie and the Hot Rods. At denne begivenhed også var noget særligt for den genre, man kalder pub rock, det nævnes ikke så tit. Men pub rocken, der opstod i halvfjerdsernes begyndelse og midte som en reaktion mod sofistikationen i rocken (progressive rock og glam rock), som et oprør mod store plademærker med dyre produktioner og markedsføring og som et ønske om at gribe tilbage til rockens rødder, den gamle rock and roll med få akkorder, markante guitarer og vokaler – og så spille det på små steder, fx pubber – ja, den fik også en slags gennembrud ved samme koncert. Og Eddie og Co. fik noget af koncerten ud på plade, nemlig EP’en Live at the Marquee, og fik smadret noget af deres “gear”, som Sex Pistols lånte ved samme lejlighed. Punken stod ikke alene om at sparke ny luft i rocken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget
14,144