Samfundets barn

14. september 2019

Nej, det var ikke nemmere i gamle dage at få en plade udsendt eller at få pressens opmærksomhed. Janis Ians første plade “Society’s Child”, som hun skrev da hun var 13-14 år gammel, blev afvist af 22 pladeselskaber, alle placeret i New York. Og ingen radiostationer ville spille den, bortset fra hærens radio, Armed Forces Radio, der spillede den konstant i Vietnam. (Og jeg kan huske, at Jørgen de Mylius spillede den ofte i sine programmer og altid fortalte om, hvor ung Ian var, da sangen blev til).

Forståeligt nok har Ian i dag et horn i siden på pladeindustrien, som hun anklager for at være sammenspist og monopoliserende. I dag er der 3 store pladeselskaber i New York.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

10 har læst indlægget
14,300