Greta Thunberg får Amnesty International-pris

17. september 2019

Greta Thunberg fortsætter med imponerende stålsathed og urokkelig overbevisning sin kamp for klimaet. Og det har ført til, at hun har modtaget Amnesty Internationals fineste menneskerettighedspris, som hun straks delte med Friday for Future-bevægelsen, den bevægelse, som hun selv har initieret med sine skolestrejker hver fredag rundt om i verden.

Det interessante ved prisen er ikke kun, at den tildeles en ung diagnoseramt pige med et klart mål, men også, at det understreger, at kampen for klimaet ikke kun handler om CO2-reduktion, men er tæt forbundet med andre alvorlige problematikker, som fx menneskerettighederne. Og økonomien, politiken osv. Det er netop denne forvikling af mange alvorlige og dybe problemer, der gør kampen for klimaet til vor tids ungdomsoprør.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

119 har læst indlægget
14,936