Discovering John Lennon

27. oktober 2019

For øjeblikket er det muligt – på DRK – at se en dokumentarfilm om John Lennon. Den misvisende og alt for journalistisk-populistiske danske titel er Ikonet John Lennon. Den originale titel siger meget mere om hvilket ærinde dokumentaren er ud i: Discovering Lennon. Altså et forsøg på at af-sløre eller af-dække noget om personen John Lennon. Og der er fandens til forskel på at fremstille Lennon som et ikon – et mediegenkendeligt billede af en person – og så at forsøget at sige noget om personen ud fra interviews, tv-klip og andet dokumentarisk stof. Fandens til forskel. Så den britiske dokumentar foregøgler os ikke, at den vil eller kan fortælle den fulde og endelige sandhed om John Lennon, for det er selvfølgelig ikke muligt. Men den giver et billede, en fortolkning af, hvilken personlighed Lennon (også) var. Og så langt så godt.

[De to fotos ovenfor er såkaldte screen snapshots fra dokumentarfilmen]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget
14,216