Dødsfald: Marie Laforêt – 80

4. november 2019

Ad omveje erfarer jeg, at den franske skuespillerinde og sangerinde Marie Laforêt er død i en alder af 80 år. Pigen med de gyldne øjne, som hun blev kaldt, havde en karriere, som hun selv betegnede som rodet. Men hun gjorde sig både inden for sangen og skuespillet. Blandt andet flirtede hun med navne som Bob Dylan, Stones og Beatles i sine sange fra tresserne. Og med 35 film og et pladesalg på den rigtige side af 35 millioner blev hun en af Frankrigs yndlingkunstnere, som kun i beskedent omfang gjorde sig gældende uden for de fransktalende lande. Men sådan er det jo ofte.

Og sin egen stemme, der bestemt er speciel, sagde hun, at hun ikke havde en stemme med en klang, en timbre (“un timbre”).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
14,464