50: Fairport Convention – Liege & Leaf

29. december 2019

Det var ikke overvældende, hvad der kom af albums i december 1969. Men mellem jul og nytår udkom dog Fairport Conventions fjerde album Liege & Leaf, der udmærkede sig ved at have Sandy Denny i den vokale forgrund og have Dave Swarbrick og Dave Mattacks med som faste medlemmer.

Det var også på dette album, Fairport Convention for alvor viste deres stil, nemlig en blanding af opdaterede, moderniserede udgaver af klassiske britiske folksange og selvskrevne numre, der lagde sig tæt op ad traditionen. Selv om pladen ikke var den helt store kommercielle succes, så var den med til at tegne konturerne af den britiske folkrenæssance og er siden blevet fremhævet som en af mesterstykkerne i denne genre.

Og så var det den plade, der for alvor gjorde mig til en af Fairport Conventions fast lyttere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

14 har læst indlægget
14,222