Nytårstalen

1. januar 2020

Selv om man ikke er royalist, så kan man jo godt følge med og se dronningens nytårstale. For selv om hun ikke længere har direkte politisk magt, så har hun stor betydning og indflydelse for alle de royalister, der er i landet – herunder de politiske royalister.

Og det kan nok være, at den let forkølede monark fik stanget en næsestyver ud til klimaskeptikerne (heriblandt Pia Kjærsgaard, der nok har fået problemer med sine royale værdier i dag… klimatosse). Og efter den udmelding, så får den siddende regering og dens støttepartier endnu sværere ved at undslå sig en bindende klimalov i de kommende måneder.

Lige som dronningen næsten umærkeligt fik pirket og prikket til al den forblommede snak om “danske værdier”, da hun talte mod antisemitisme og xenofobi, og fik lempet  lidt civilisationskritik ind, da hun talte om den generaliserede ensomhed, der er en del af vor tids fælles diagnoser.

At monarken undervejs måtte snyde sin næse gjorde kun talen så meget desto mere menneskelig og sårbar i dens opsang til danskerne.

Godt nytår.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget
14,464