Erindringsglimt: papirsløjd

18. januar 2020

[foto, lånt fra Folkeskolen.dk]

Medens jeg sidder og læser om den seneste folkeskolereforms fallit, glider tankerne tilbage til Vestre Skole i Esbjerg, hvor jeg gik i skole de første 6-7 år. Og jeg kommer i tanke om faget “papirsløjd”, hvor vi lavede ting og sager af papir. Jeg husker bl.a. at vi skulle lave en æske med låg af noget kraftig, kvadreret papir. Da jeg flyttede skole til Sædding Skole i 1965 fik vi så træ- og metalsløjd, men det var en helt anden sag…

Siden er faget papirsløjd forsvundet, og det blev vist opslugt af fag som “formning” og “billedkunst”. I dag ville man nok ikke komme langt med papirsløjd over for tidens digitaliserede unge…

skolemuseet gemmer man sporene af papirsløjd og andre hedengangne sløjdfag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

4 har læst indlægget
13,915