50: Da Dave Clark Five stoppede

22. januar 2020

Det var ikke kun The Beatles, der gik hver til sit i 1970. Også konkurrenterne Dave Clark Five valgte at trække stikket det år. Efter sigende var det den psykedeliske bølge, der gjorde det svært udpræget single-hitliste-band at fortsætte. Ikke desto mindre genopstod noget af bandet som Dave Clark and Friends, men det er en anden sag.

For nylig udkom et dobbeltalbum med alle Dave Clark Fives “hits”, både dem, der kom på hitlisten og lidt til. Sikkert for at markere, at en halvt århundrede er gået siden dengang, hvor Tottemham-bandet var hyppige gæster på hitlisterne og lå lige i slipstrømmen af The Beatles. De var således det andet band, der udgjorde The British Invasion i USA og optrådte hos Ed Sullivan.

Hovedpersonen Dave Clark har haft rettighederne til bandet musik. Det har betydet af man i mange år ikke kunne få fat i plader med gruppens musik. Først i 1993 skete der noget, og Clark indgik en aftale med Disney-koncernen om en retrospektiv plade.

Musikalsk set var Dave Clark Five ikke i samme liga som The Beatles, men gruppen er en godt eksempel på den effekt, Beatles havde på britisk beatmusik i tresserne, hvor markedet oversvømmedes med bands med tæft for iørefaldende singlehits.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

15 har læst indlægget
14,401