John Prine – alvorligt ramt af corona

30. marts 2020

Øv. Den fine sanger og sangskriver John Prine meldes hospitalsindlagt og i kritisk tilstand. Da han ikke er helt ung længere, må vi frygte det værste. Prine skulle have besøgt Tønder Festival i sommeren ’19, men fik forfald. Krydser fingre for, at Prine overlever det. Vi skulle helst ikke miste nogle af vores musikalske medmennesker.

6 kommentarer

  1. Farmer kommentarer:

    Uha, ja! Vi håber det bedste for ham.
    For mig har “Make me an angel that flies from montgomery” betydet mest.
    Jeg hørte den første gang, da jeg arbejdede på farme rundt i Alberta og B.C.

  2. capac kommentarer:

    @Farmer: Ja, det var også “Angel from Montgomery”, der førte mig ind i John Prine. Godt nok i Bonnie Raitts fine version fra 1974, men alligevel. En ærketypisk sangskriver, som vi ikke vil miste.

  3. Farmer kommentarer:

    Bonnie Raitts fremfører den også særdeles godt.

    Sjov nok, som dit indlæg fik det hele frem af hukommelsen.
    Jeg sad i 1978 ude i et hus -eller nærmere et skur- i en prærielandsby og hørte country. Helt ny genre for mig dengang.
    Snakken med min canadiske makker (vi borede prøvehuller for det der vist senere blev til skifergasudvinding) gik på, at sådan en liv som hende i “Angel” skulle vi godt nok ikke have os.

    -Og så spillede han “Desperato” fremført af Linda Ronstad. På pladecoveret var hun en brunøjet udgave af min kæreste derhjemme i DK.
    Næsten ordret var teksten, hvad kæresten min havde sagt til mig inden min afrejse nogle måneder før.
    Så jeg tog hjem til hende. Hun var der heldigvis stadig, og sidder lige nu inde i stuen og ser TV.
    Det blev indtil videre ikke et liv som staklen i “Angel from Montgomery”

    Så ja, skylder John Prine meget.

  4. capac kommentarer:

    @Farmer: Sådan er det med gode sangskrivere og gode fortolkere. De sætter sig spor derinde i den grå masse, spor der let vækkes til live og trækker en masse med sig. Ronstadts fornemme fortolkning af “Desperado” (jeg er lige ved at mene, at den er bedre end originalen) genkalder min Ronstandt-periode, hvor jeg slet ikke kunne få nok af hendes fortolkninger. Ud over, at hun var en fryd for øjet, så var hun med til at overbevise mig om, at countrymusikken er uomgængelig i amerikansk populærmusik. Amerikanernes svar på danskpoppen – musik af og for folket. Og alle de store kunstnere – fra Bob Dylan til Grateful Dead osv. ved det og har altid vidst det. Sange, der når de er bedst er stor kunst, som vi alle kan identificerer os med eller i hvert fald leve os ind i.

  5. Farmer kommentarer:

    Ak ja. I nat dansk tid døde vor gode sangskriver John Prine så af virusinfektionen.

    Så hjalp det ikke, at han havde en engel fra Montgomery til at passe på sig:
    https://www.facebook.com/JohnPrine/photos/a.10151864916729446/10158311124894446/?type=3&theater

  6. capac kommentarer:

    @Farmer: Heldigvis er englen fra Montgomery og alle de andre fine sange der endnu. Prine var jo udsat, svagelig med dårligt helbred, så det var desværre forventeligt at den satans virus ville være dråben, der gjorde udfaldet. Jeg må hellere købe endnu en plade med Prine.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

86 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62