Psycho Killer

26. august 2020

I december 1991 opløses Talking Heads. Eller rettere: David Byrne havde forladt bandet og Chris Frantz og Tina Weimouth kunne læse om det i Los Angeles Times. Men balladen om David Byrnes enerådighed og enegængeri begynder mange år tidligere, da Chris og David sammen danner det band, der bliver til Talking Heads, The Artistics. I sin biografi fortæller Chris, hvordan han, Tina og David sammen skriver “Psycho Killer” og hvordan han selv, Chris, skriver teksten til en anden klassiker “Warning Sign”, der er med på gruppens andet album. Men – David Byrne tog æren for de to sange. Og selv om man skal tage en biografis ord med mere end et gran salt, så er det tydeligt, at David Byrne ikke er nem at danse med – heller ikke i overført forstand.

I starten af dette årti kom det frem – i øvrigt i en heftig meningsudveksling mellem Byrne og Weimouth – at Byrne havde Aspergers syndrom. Og Byrne har selv siden forklaret, at han gennem musikken har lært at leve med det syndrom, at det så at sige er blevet et træk ved hans personlighed. Et træk, der vel at mærke også er en drivkraft i hans kunstneriske talent.

Men Aspergers eller ej, så er Talking Heads endnu en historie om, hvor svært det kan være at have flere kreative gemytter samlet under et navn. Listen over bands med sådanne problemer er alenlang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget
14,686