It can’t get no worse

22. december 2020

Sangen “Getting Better” fra Beatles’ Sgt. Pepper’s lonely hearts club band har i flere år været min ringetone på mobiltelefonen. Ja, det var faktisk sådan, at jeg havde valgt den, før det blev muligt selv at vælge ringetone på mobilen. Og fordi, den sang af en eller anden grund altid har været en af mine favoritnumre fra det legendariske album.

Og i dag så og hørte jeg et interview med Paul McCartney i forbindelse med hans nye soloalbum, og Macca kom ind på sit samarbejde med John Lennon og fremhævede – igen, for det har han gjort flere gange før – netop “Getting Better” som et eksempel på det tætte ping-pong sangskrivningssamarbejde, de to venner havde. Paul kastede sætningen “it’s getting better all the time” på bordet, og John replicerede med det samme “it can’t get no worse”. Supplement, modsætning, symbiose, drilleri, kreativitet osv. Nogle analytikere har insisteret på at se det som udtryk for to vidt forskellige personligheder (McCartney den “positive” og Lennon den “negative”), men jeg synes, det er alt for forsimplet, og en fortrængning af det væsentligste: at sangskrivningen var en leg for de to. I øvrigt har John Lennon netop fremhævet “Getting Better” som et eksempel på, hvad han kaldte “ren Beatles” (pure Beatles), fordi alle fire i sidste ende fik sat et markant aftryk på sangen. Endelig kan man hos Beatles-biografisterne Ian McDonald og Hunter Davies læse, at sætningen “It’s getting better” stammer fra stand-in-trommeslageren Jimmie Nicol, der var med Beatles i 1964 (bl.a. i Danmark), fordi Ringo var syg.

Nuvel, det er min ringetone, og jeg ser endnu ikke nogen grund til at erstatte den med noget andet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

 1. Frankie kommentarer:

  Nu ved jeg ikke hvilket interview du refererer til, men jeg kan anbefale et APPLE interview som er lidt atypisk og hvor MACCA kommer lidt ind på sangskrivning og tekster bl.a.

  mht ringetoner så er min pt. riffet fra Letting Go fra Venus and mars

  tidligere har jeg haft Old Siam, Beware My Love, The note You Never Wrote, Arrow Through Me, Wild life og Mamas Litle Girl m.m.

  Glædelig jul

 2. capac kommentarer:

  @Frankie: Nej, nu kan jeg selvfølgelig ikke finde det interview, jeg citerer fra. Men jeg har tidligere læst, hvad Macca har sagt om netop “Getting Better” som eksempel på hans og Lennons indforståede samarbejde. Jeg synes, det er et smukt eksempel på, hvordan de to supplerede hinanden uden at udviske hinandens forskelligheder. Og et eksempel på, hvorfor deres samarbejde kunne nå højder, som de som individualister ikke altid har formået at nå (selv om sådan noget selvfølgelig er svært at måle…). Jeg beholder nok den sang som ringetone, fordi den har en særlig status for mig. Og nu er julen ovre – så kom godt ind i det nye år.

  Og så kom jeg lige i tanke om, hvor det interview var: https://www.cbsnews.com/news/paul-mccartney-on-creating-mccartney-iii- in-lockdown-and-remembering-john-lennon/?ftag=CNM-00-10aab6i&linkId=10 7553445&fbclid=IwAR2k6FUfZIlGkOK1DGU8Pv0IBMzVnMpD_jiXrCjeBHJIoNu_ethRi OTpxnw

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
14,614