3. oktober 2020 arkiv

Skuffelse

3. oktober 2020

Som omtalt er den tyske tv-serie Babylon Berlin begyndt igen på DR. Tredje sæson. Og jeg har især set frem til et gensyn med figuren Charlotte Ritter, spillet af Liv Liesa Fries. Hun er seriens kontemporære legitimering, idet Charlotte spiller en ung kvinde med baggrund i samfundets bærme (= en fattig, børnerig familie, der ikke engang aspirerer til at være arbejderklasse). Hun repræsenterer en feminisme før kvindefrigørelsens store gennembrud i efterkrigstiden. En ung kvinde, der ved, hvad hun vil, og gør, hvad der skal til for at realisere sine drømme om at blive noget ved et konservativt, mandsdomineret politikorps. Ja, hun går ikke af vejen for at spille sex-kortet som semi-prostitueret på en bar for at komme videre. Hun vil nok ikke aspirere til at blive 3mee-too-ikon, som det hedder nu om stunder.

Derfor glædede jeg mig også til at læse Weekendavisens interview med Liv Liesa Fries (i forrige uges udgave af WA). Men hvilken skuffelse var det ikke!? Og det skyldtes ikke, at interviewet foregik pr. telefon. Nej, men intervieweren formåede på ingen måde at gøre mig klogere på, hvor den DDR-fødte Liv sådan kan brænde igennem på skærmen. Men måske er mine forventninger til dagens journalistik bare for høje.
En god ting er der dog ved interviewet. Liv Fries fortæller til sidst, at man er i gang med en fjerde sæson.  Jeg glæder mig allerede.

 

Genhør: Ashlee Simpson – anno 2004

3. oktober 2020

Jeg havde næsten glemt den CD med sangerinden og skuespillerinden Ashlee Simpson, Autobiography (2004). Men så dukkede den op ved siden af Alanis Morrisette på reolen. Og de krævede et genhør. Effektiv powerpop fra den effektive, stærkt kommercielle del af spektret. Men pladen viser også, at selv en popmamselle med et liv i de moderne medier kan have noget på hjerte – både tekstligt og musikalsk.