9. oktober 2020 arkiv

Nyt fra John Cale

9. oktober 2020

Doven dag hedder John Cales nye udspil. Selv om man er ronkedor med lyserødt hår kan man stadigvæk finde på ny  musik.

Ronkedorerne kommer…

9. oktober 2020

I følge Den Store Danske er en ronkedor – eller runkedor – en “gammel hanelefant, der lever isoleret fra flokken”. Tillader vi os at se bort fra det nærliggende spørgsmål, om betegnelsen ronkedor om mænd over 60 ikke er udtryk for sexisme, så er det også titlen på en tv-serie på den ungdomsdyrkende tv-station Danmarks Radio.
Og selvfølgelig måtte jeg da se nogle af de udsendelser, for man er vel en ronkedor (?!). Og konceptet er simpelt. Tre udvalgte mænd (ja, ja, mediekendte mænd) mødes på en restaurant i København, hvor de diverteres med god mad og drikke, og snakker løst og fast om, hvad der nu optager dem og falder dem ind. Et i udgangspunktet simpelt, men også godt concept, fordi det er basalt vedkommende – og dermed underholdende – tv, hvor nogle mennesker deler deres tanker og meninger med os, seerne. Det kunne – i hvert fald i gamle dage – have været en radioconcept. Men selvfølgelig vokser ideen ikke ind i himlen. Det er jo tv, og der redigeres og iscenesættes. Og programmerne er korte – ca. en halv time ad gangen. Hvilket jo ikke stemmer overens med tidsforbruget ved en sådan begivenhed. Det er altså redigeret virkelighed, men ikke desto mindre god underholdning på en ungdommelig sendeflade.

Og de medvirkende har faktisk noget interessant at sige. Ikke sådan at forstå, at man behøver at være enig med dem, men de gør sig gode og kloge betragtninger på livet, deres fag, det at være mand med en vis alder og så videre.

Dion med venner

9. oktober 2020

Dion Dimucci eller bare Dion er 81 år, men har overhovedet ikke tænkt sig at lægge musikken på hylden. Har har været med siden halvtredserne, hvor ham sammen med sine Belmonts udsendte klassiske sange som “The Wanderer”, “Run around Sue” og “Ruby Baby”. Og efter en mindre nedtur i tresserne kom han tilbage som moden sanger og sangskriver – og har fortsat lige siden, og har udsendt en lind strøm af fine album. Senest – i år faktisk – er kommet Blues with Friends, hvor Dion trakterer en række bluessange i selskab med musikalske venner, fra Joe Bonnamassa til Paul Simon.
Her er han i en uhøjtidelig stund med “Jailhouse Rock” – også med venner som backingkor.

John Lennon – 80

9. oktober 2020

Sært at tænke på, at John Lennon var fyldt 80 i dag, hvis og så frem og i fald… Men sådan skulle det ikke være. Dagen markeres bl.a. med nye udgivelser af gammel materiale i nye opdaterede versioner. Fint nok. Og pressen vil skrive op ad stolper og ned ad vægge om alt det, vi i forvejen ved og har læst. Sådan er det.

[Fotoet ovenfor er fra Lennons og Onos besøg i Thy, vistnok taget af Tage Jensen]