23. oktober 2020 arkiv

Kim Larsen – 75

23. oktober 2020

Ja, gavflaben Kim Larsen ville være blevet 75 år i dag. Men sådan blev det ikke. Han takkede af den 30. september 2018 og fik en folkelig nedkuling. Men sangene og musikken er der stadigvæk, og Larsen ville sikkert ryste på hovedet over nutidens aldersdiskrimination, sexchikanehysteri og meget andet – og tænde en smøg og knappe en bajer op.

Gaffa og aldersdiskriminationen

23. oktober 2020

Jeg blev i dag en kende overrasket, da jeg tilfældigt læste om musikbladet Gaffas aldersdiskrimination. Det drejer sig om, at bladet åbenbart ikke længere vil anmelde musik af kunstnere, der er over 50 – “medmindre det er regulære ikoner”, som det hedder med et af den yngre journalistgenerations plusord (“ikoner”). Så Bob Dylan, Rolling Stones og Paul McCartney kan nok regne med en af bladets korte anmeldelser fremover – men ikke fx Johannes Andersen eller Anne Dorthe Michelsen.

I min sikkert køns- og alderbestemte naivitet troede jeg, at et blad som Gaffa skulle interessere sig for kunsten, musikken, og ikke for, om kunstneren havde en dåbsattest, der daterede sig mere end halvtreds år tilbage i tiden. Men nej, hvad skal vi dog med det gamle lort, de gamles lort!? Så længe det ikke drejer sig om “ikoner”. – Jeg bliver bare så træt…