50: Crosby, Stills, Nash & Young – Deja vu

15. marts 2020

Med tilføjelsen af Neil Young skulle David Crosby, Steven Stills og Graham Nash følge op på deres eponyme succesfulde debutalbum. Den svære toer. Og svær var den. Den blev til i skyggen af David Crosbys tab af sin kæreste ved en ulykke og hans efterfølgende narkotikaexcess. Neil Young var efter sigende humørsvingende under optagelserne og kom og gid, som det passede ham, medens Graham Nash forsøgte at gyde olie på vandene og skabe en stemning, der kunne resultere i en plade.

Det lykkedes. Rolling Stone var alt andet end begejstret for pladen, men den blev trods alle odds et mesterværk, der på fineste vis afspejlede stemningen på den amerikanske vestkyst på det tidspunkt. Og i min bog er det et hovedværk for perioden – og ikke kun for kvartetten.

En kommentar

  1. Gertrud kommentarer:

    Enig – et af de bedste albums overhovedet…
    I gamle dage blev der før-festen varmet op med : Almost cut my hair

Skriv en kommentar

48 har læst indlægget