Astrid Kirchherr er død, 81 år

16. maj 2020

[Astrid Kirchherr sammen med Stuart Sutcliff, Pinterest foto]

Endnu et dødsfald. Den tyske fotograf Astrid Kirchherr er død i en alder af 81 år.

Hun blev født i 1938 og overlevede 2. Verdenskrig i eksil i de baltiske lande. Da hun vendte tilbage blev hun fotograf og startede sin karriere på natklubber i Hamborg. Det var her hun løb ind i nogle Liverpooldrenge, der siden blev verdensberømte som The Beatles, og hun indledte et forhold til en af drengene, Stuart Sutcliff.

De nåede at bliver forlovede, inden Stu alt for ung (21) døde af en hjerneblødning. Og Astrid tog nogle af de første fotos af The Beatles. Fotos der er gået over i historien om gruppen som nogle af dem, der identificerede gruppen som sådan. Hun forblev ven med drengene og fotograferede dem bl.a. i forbindelse med filmen Help. Siden blev hun gift med den trommeslager, der afløste Ringo Starr i Rory Storm and the Hurricanes, Gibson Kemp. Og hun er blevet portrætteret i den udmærkede film om gruppen Backbeat, hvor hun spiller en vigtig rolle.

Astrid døde d. 13. maj. Der er ikke angivet nogen konkret dødsårsag.

Skriv en kommentar

93 har læst indlægget