50: Mungo Jerry – In the Summertime

28. maj 2020

Selv om det er svært at finde den præcise udgivelsesdato, så er der ingen tvivl om, at vi befinder os i halvtredsåret for udgivelsen af Mungo Jerrys store hit “In the Summertime”. Og selv om Mungo Jerry og ankermand Ray Dorset har lavet meget andet, så er det især denne sommerhyldest, bandet og Dorset huske for. Det er lige før, vi kan tale om et one-hit-wonder.

Dorset skrev sangen på ingen tid, i en pause i arbejdet på urfirmaet Timex. Og sådan er det ofte med gode sange, de skriver næsten sig selv. Og så blev den udsendt på en maxisingle sammen med andre sange, men det forhindrede den ikke i at krybe op ad den britiske hitliste.Efterspørgslen var så stor, at pladeselskabet Dawn Records (en filial af Pye Records) måtte lave en ordinær single med sangen som A-side – af hensyn til alle radiostationerne og de lokale djs.

Og sangen havde og har alt det, der skal til for at hitte. Og jeg tror, den holder de næste 50 år med.

2 kommentarer

  1. Jens Rasmussen kommentarer:

    Allerede i 1973, spillede de i den lokale Ungdomsklub i Tåstrup, ved en Skt. Hans fest, andre bands var Den gamle mand og havet og Blue Sun med Lone Kellermann, så han har arbejdet for føden den gode Mungo Jerry.

  2. capac kommentarer:

    @Jens Rasmussen: Ja, og da Grateful Dead optrådte for første gang i England for 50 år siden ved Hollywood Festival, Newcastle-under-Lyme, sammen med Black Sabbath, Free og José Filiciano deltog Mungo Jerry også som totalt ukendt band – men med netop det hit kom bandet ud over scenekanten og vandt respekt hos de andre. Jo, sådan er det, når man rammer klokkerent med et rigtigt godt hit.

Skriv en kommentar

69 har læst indlægget