50: Janis Joplin – Pearl

11. januar 2021

Janis Joplins andet og post-hume soloalbum Pearl udkom på denne dag for halvtreds år siden. Hun havde da været død i tre måneder. Og dødsfaldet var nok med til at løfte pladen op på Billboards førsteplads, hvor den blev liggende i samfulde ni uger og kastede hele fire platinplader af sig. Men den væsentligste forklaring er nok, at albummet var det bedste, den problemtyngede sangerinde fik præsteret i studiet. Den bedst producerede plade med de bedste sange. Janis udvalgte selv sangene og hendes sidste turnéorkester The Full Tilt Boogie Band bakkede hende op på bedste vis. Janis døde, medens indspilningen foregik. Derfor har Nick Gravenites’ sang “Buried alive in the blues” ingen vokal. Og Janis’ sidste sang var acappellaudgaven af “Mercedes Benz”, som hun selv havde været med til at skrive.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

37 har læst indlægget
15,007