Guilty Pleasure: Father Brown

28. januar 2021

Måske skyldes det, at DR ikke har taget sig sammen til at finde nogle nye, spændende britiske kriminalserier. Måske skyldes det bare, at jeg har for meget tid og som tidligere nævnt vil gøre alt, hvad jeg kan for at undgå at kede mig. Men i hvert fald er jeg begyndt at se kriminalserien Father Brown, der vises på hverdagseftermiddage på DR1.

Der er ikke tale om kriminalserie på niveau med fx Vera, Shetland, Lewis eller Hinterland. Der er snarere tale om en hyggelig serie, der tydeligvis læner sig op ad folkelige serier som Folk og Fæ, Landsbyhospitalet og – ja, måske allermest – Barnaby.

Byggende på short stories af C. G. Chesterton følger man en præst, father Brown, og hans nærmeste omgangskreds. Og plottet er, at Brown altid får rodet sig ind i en kriminalsag til den lokale politikommissærs store fortrydelse. Men det er også altid Brown, der med Biblen i hånd og næse for plots og intriger får fat i den lange ende. Som altid er skuespillet af høj klasse og historierne er ganske finurlige og opfindsomme. Og så er de som sagt hyggelige, selv om englænderne ikke kender til det fænomen.

11 kommentarer

 1. hugin kommentarer:

  Capac@ Hyggelig måske, men uhyggeligt jeg som troede at Esben Lunde Larsen var ude af politik, og nu opdager jeg så til min store undren han er tilbage i Svineriministeriet
  Hvor har de fundet den mand, mage til svinestreger skal man da lede længe efter, man skulle tro han var medlem af socialdemokratiet.

 2. hugin kommentarer:

  @Capac

  Vi har alt for længe måttet høre på landbruget, nu må de sku rette ind, det gælder ikke de få, men de mange, de kommende generationer

 3. hugin kommentarer:

  At Socialkemokratiet har sat en vatpik ind i Svineriministeriet, gavner kun landbruget, men det er måske også meningen.

 4. hugin kommentarer:

  @Capac

  Undskylder for sprogbruget , men havde bug for luft

 5. capac kommentarer:

  @hugin: Landbruget skal rette ind, jo før desto bedre.

 6. capac kommentarer:

  @hugin: Socialdemokraterne spiller helst efter reglerne. Og reglen er, at sådan en som Lunde Larsen skal have et ben at gnave i. Så derfor sidder han og gnaver der, hvor han sidder.

 7. capac kommentarer:

  @hugin: Et godt sted at få luft og komme af med sin galde er de sociale medier. Dog ikke min blog. Kast dig over Lunde Larsen og politikerne på Facebook og Twitter – og du vil få mange følgere og “likes”. Sikkert også en del fra den anden grøft, men sådan er det, når man være sammen med konen i muddergrøften.

 8. hugin kommentarer:

  @Capac tak for din kommentar, Likes er mig uendelig ligegyldig, det er ikke er ikke det drejer sig om, men det er virkeligheden er ikke

 9. capac kommentarer:

  @hugin: Det er jo lige det, der er spørgsmålet nu om stunder i en socialmedia-virkelighed: Hvor mange likes kan du få? Hvor mange Facebookvenner? Hvor mange hashtags kan du få? Osv. Vi lever i en some-tid, uanset om vi kan lide det eller ej.

 10. hugin kommentarer:

  @Capac skal vi lade os styre af Facebook eller Instagram er det så fremskridt?

 11. capac kommentarer:

  @hugin: Nej, et fremskridt er det ikke, men et vilkår, vi bliver nødt til at leve med. Og især de unge generationer har åbenlyst svært ved at leve med det.

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget