Beatles og Everly Brothers

9. februar 2021

Som bekendt var The Beatles et kopiband, da de startede og de første år frem, bl.a. i årene i Tyskland. Og de elskede mange af de navne de kopierede. Fx The Everly Brothers, der netop var store i årene op til Beatles’ gennembrud, og som Beatles i en vis forstand overtog førertrøjen efter. Alligevel skal man lede grundigt efter Beatles-indspilninger af Everly Brothers-materiale. Men på den fine opsamling af BBC-optagelser Live at the BBC finder man de fire Liverpool-drenges udgave af sangen “So how come (No one loves me)”, som Everlys havde med på deres fjerde album A date with Everly Brothers. Sangen er i øvrigt skrevet af de yderst flittige Felice og Boadleaux Bryant (“Love Hurts”, “All you have to do is dream”, “Bye bye love” m. fl.). Og Beatles lyder ganske halvtredseragtige her.

I øvrigt kan man læse, at det især var George Harrison, der elskede Everly Brothers. Og noget af forklaringen – ud over Everlys fortræffelige vokalarbejde – er nok, at Don og Phil Everly altid havde særdeles gode guitarister i deres bands.

Mange år senere – nærmere bestemt i 1984 – indspillede Everly Brothers Paul McCartney-kompositionen “On the wings of a nightingale”.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Frankie kommentarer:

    Phil and Don……Brother Michael anty Gin…..

    som fan omtalt af Paul McCartney og Wings i Let em in

  2. capac kommentarer:

    @Frankie: Ja, ham Macca har altid haft en god smag…

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
14,918