Vi er børn af vores tid – en film om Nationalteatern

1. marts 2021

Nationalteaterne blev dannet i 1968 som del af den svenske progg-bevægelse og udviklede sig til en slags pendant til danske ensembler som Solvognen, Jomfru Ane Teateret og Røde Mor. Teateret blev opløst i 1993, men rockbandet spiller fortsat og har været rugekasse for mange kendte svenske navne, fx Totta Näslund og Ulf Dageby. Som de danske pendanter var Nationalteatern et venstreorienteret foretagende, der var en del af datidens ungdoms- og studenteroprør og udtrykte deres politiske holdninger i teaterstykker og musik. De blev meget populære i Sverige og fik også en del fans her i landet.

Svt2 viser den kommende tid (første gang på fredag) en todelt dokumentarfilm om Nationalteaterns historie under titlen Vi er barn av vor tid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Donald kommentarer:

    Spændende! at se ud over egne grænser og dermed se parallellerne.

Skriv en kommentar

27 har læst indlægget
15,004