Hvem var The Southlanders?

4. august 2021

I stedet for at spilde tiden med et program om overvægtige danskeres sexliv – eller mangel på samme – var jeg i selskab med den engelske skuespillerinde Joanna Lumley og hendes oplevelse af sit hjemland i serien Joanna Lumley’s Britain. Et af den slags både oplysende og underholdende rejseprogrammer, som netop englænderne er gode til at stable på benene.

I sidste afsnit af den tre episoder lange serie møder Lumley et fhv. medlem af gruppen The Southlanders. Og jeg må indrømme, at der ikke ringede nogen klokke. Hvem var The Southlanders? Jo, en jamaicansk-britisk vokalgruppe, der blev dannet i 1950 af Eddie Connor og Vernon Nesbeth. Sammen med Frank Mannah og brødrene Harold/Harry og Allan Wilmot indspillede de et album med Songs from Jamaica i 1954 under navnet The Caribbeans.  Kort tid derefter valgte de navnet The Southlanders.

Southlanders var en del af den britiske musikscene i halvtredserne, i årene før rock and rolle afløste skifflemusikken som det musikalske omdrejningspunkt. Gruppens største succes kom med sangen “Alone”, der solgte mere end en million eksemplarer.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

62 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62