Hvem fa’n er Rod Goodway?

4. september 2021

Havde vist aldrig hørt om ham eller bare navnet, da det – Rod Goodway – dukkede op i forbindelse med nogle hedengangne, obskure fanzines og musiktidsskrifter. Rod Goodway? Hvem fa’n er han?

Jo, det viser sig så, at han åbenbart er en slags overset, undervurderet kultfigur i britisk progressiv rockmusik. Og min nysgerrighed blev skærpet, da jeg fik mig researchet frem til, at denne Goodway sammen med sit band The Pack havde indspillet Lovin’ Spoonful-nummeret “Do you believe in magic?” – før Lovin’ Spoonful og med selveste “pop-Svengali” Mickie Most som producer. Og at Lovin’ Spoonfuls egen indspilning spændte ben for The Packs succes med pladen.

Noget af forklaringen på Rod Goodways manglende gennemslagskraft finder man måske i et langt interview, hvor han fortæller om sin musikalske løbebane. En historie med masser af tilløb, mange sammenhænge, masser af name dropping osv. Alt sammen noget, der ikke har ladet fokus hvile længe på Rod. I det hele taget bærer hans “karriere” præg af en målløs søgen og stadig afsøgen af musikalske genrer og retninger. Man får indtryk af et menneske, der nok har musikalsk talent og kvalitet, men som mangler en personlighed, der kunne samle det og bære det frem til større anerkendelse og måske endda succes. Man kan også sige, at hans musikalske løbebane har været præget af mange tilfældigheder og få reelle chancer for at få et gennembrud – og på den led ligner hans musikerliv så mange andres. Måske har han bare været gammeldags uheldig.

Men når man lytter til de udgivelser, han har været med til at lave, forstår man også godt, hvorfor han er blevet lidt af en kultskikkelse med en vis fanskare. Han er ikke ganske ueffen, hverken som sanger eller som musiker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

3 har læst indlægget
15,010