Bill Wyman – 85 år

24. oktober 2021

                                                                                                                                                                             I oktober 1962 forlader Dck Taylor The Rolling Stones. Han erstattes af en 26-årig, Brylcreme-indsmurt tidligere bookmaker ved navn Bill Perks. Denne skifter navn til Bill Wyman og er til audition en aften i snevejr på en pub ved navn Wetherby Arms, nær Edith Grove. Prøvesessionen er nærmest en katastrofe. De andre Stones negligere ham, indtil han får stillet sine to store Vox-forstærkere op og demonstreret, at han faktisk kan spille på bas.

Bill blive en del af Rolling Stones uden at være imponeret. Han er den ældste af dem, betragter dem først som en flok beatnicks og trives bedst med Brian Jones. Han bliver dog i bandet frem til februar 1993, hvor han meddeler, at han vil forlade gruppen, fordi han hellere vil lave et bluesband, skrive endnu en bog om sin tid i Stone og blive gift igen. Det billede, man får at Wyman hos Sandford, er, at han først og fremmest er gruppens womanizer. Det er tydeligt, at han er vild med piger og ikke kan få nok af det, de kan give ham. Han bliver også gift hele tre gange, første gang i 1959, anden gang i 1989, hvor han gifter sig med den kun 18-årige Mandy Smith (han var selv 52 og havde kendt Mandy siden hun var fjorten) og endelig i 1993.

Kun Keith Richard protesterer mod Wymans exit, og han forsøger at overtale ham til at blive, fordi han elles vil miste mange millioner i indtægt. Men Wyman holder fast i sit. Og selv om Wyman har optrådt lejlighedsvis sammen med Stones, så har han ikke været interesseret i at genoptage forbindelsen og har klaret sig fint, bl.a. i kraft af sit eget band Bill Wyman’s Rythm Kings.

I dag fylder Bill så 85 år.

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget