55: The Monkees – Last Train To Clarksville

5. november 2021

5. November 1966 nåede The Monkees’ “Last Train to Clarksville” – skrevet af hitmagerne Tommy Boyce og Bobby Hart – Billboards hitlistes førsteplads.

Det var Monkees’ debutsingle, og den blev indlemmet på gruppens eponyme debutalbum samme år. Boyce og Hart var direkte inspireret af Beatles’ og deres “Paperback Writer”, der havde indtaget førstepladsen et par måneder. I følge legenden fejlhørte Hart, hvad Beatles sang – “Paperback Writer” blev til noget med “last train” og derfor kom det ordvalg med i sangen, der også strukturelt og i brugen af ringlende guitarer kan minde om forbilledet. Og det var ikke noget dårligt forbillede at have dengang heller.

Jovist, Monkees var et amerikansk forsøg på at skabe noget, der kunne være et modsvar på de voldsomt populære Beatles, der havde invaderet teenageværelserne. Og det lykkedes i forbløffende grad, fordi man fandt en håndfuld talentfulde unge mennesker, supplerede dem med de bedste studiemusikere og sangskrivere, man kunne opdrive og en markedsføring i tidens ånd – en egen tv-serie og fuld blus på den øvrige markedsføring. Og man fik skabt en række popsange, der skulle vise sig at have langtidsholdbarhed.

Skriv en kommentar

2 har læst indlægget