50: Gerry Rafferty – Can I have my money back?

4. november 2021

Der udkom så mange gode, vitale albums i 1971, at det halve kunne være nok. Og jeg når kun at skrabe lidt i overfladen her i halvtredsåret.

En af de mindre album – men en af mine personlige favoritter det år og i det hele taget – er Gerry Raffertys første soloalbum Can I have my money back? Præcis hvornår den udkom har jeg ikke kunne opspore, men vi befinder os i halvtredsåret.

Pladen kom i det hiatus, Rafferty oplevede i tiden mellem det populære The Humblebumbs og dannelsen af Stealer’s Wheel. Og den timing – eller mangel på samme – var til dels forklaringen på, at pladen nok fik fine anmeldelser rundt omkring, men ikke solgte nævneværdigt. Men pladen banede vejen for det langt mere succesfulde foretagende Stealer’s Wheel, fordi sangskrivermakkeren Joe Egan var med.

Skriv en kommentar

5 har læst indlægget