Anmeldelse af Beatles

4. januar 2022

6 kommentarer

 1. Donald kommentarer:

  Hey – det er sjove sager. Det er godt at der er kommet en modvægt til de anmeldelser.

  Kan du huske at DR-P3 vært Mylius skrev en bog, der egentlig kun handlede om hvem der havde været på top-10 og andre lister? Det er selvfølgelig et heldagsjob at følge med i den slags, men hans kommentar om Beatles var at “det var der mange andre som også kunne lave”, mage til sludder skulle man lede længe efter. Og det er IKKE fordi jeg forguder Lennon, McCartney og Harrison som “sangskrivere” eller komponister, jeg kan bare høre at der er mere nyskabelse, mere gods i.

 2. capac kommentarer:

  @Donald: Man behøver ikke at have gået på musikkonservatoriet for at høre, at Lennon og McCartney kunne noget særligt som sangskrivere (og som musikere i det band). I løbet af syv år gik Beatles fra at være – som alle andre bands dengang – et kopiorkester til at forny populærmusikken på deres sidste mange plader. For at forstå det skal man blot lytte, åbne ørerne og lade musikken strømme ind.

 3. Jens Rasmussen kommentarer:

  Bare lidt mere Beatles, det var en fornøjelse at se de tre afsnit omkring ‘Let it Be’ pladen, ‘Get Back’. Hvordan de legede, hvordan numrene voksede frem lidt efter lidt, og hvor tæt de egentlig var på hinanden, ikke mindst når de sad i selve ‘maskinrummet’. Må også gøre lidt op med myten om hvor dårlig stemningen var imellem dem, under denne indspilning

 4. capac kommentarer:

  @Jens Rasmussen: Jeg glæder mig også til at få fat i den faste udgave af “Get Back”, som skulle komme i februar. Og jeg tror, at det med den dårlige stemning (som Let it be-filmen var med til at sætte på dagsordenen) i høj grad er et spørgsmål om redigeringen af filmmaterialet. Blandt venner – og det var de fire – vil der altid være stunder, vor stemningen er rigtig dårlig, men også stunder, hvor alt er fryd og gammen. Så det er op til instruktørerne at vælge de rigtige klip. Så jeg tror ikke “Get back” er den endelige sandhed (som ikke findes) om Beatles, men endnu et bidrag til forståelse af bandets unikke karakter. For mig vil det altid være musikken, der er den egentlige “gåde”, ikke forholdet mellem medlemmerne.

 5. Jens Rasmussen kommentarer:

  Selvfølgelig er der redigeret, og også med lidt ‘cliffhanger’ over det da Harrison, såvidt jeg husker forlader bandet i slutningen af første afsnit. Men er det ikke deres gensidige anderkendelse, rumlighed og samspil, der er gåden bag det de skaber. Så ikke helt enig i hvad du skriver til sidst. :-).

 6. capac kommentarer:

  @Jens Rasmussen: Vi behøver heldigvis ikke at være enige.

Skriv en kommentar

37 har læst indlægget