Doo Wop igen… The Regents og The Eternals

Author:

Fra 1940’erne og frem til The British Invasion var Doo Wop (Doo-Wop eller Doowop eller…) en meget populær musikstil i USA. En underafdeling af R&B, som især blev dyrket i de store amerikanske byer. Og en stil, der fik stor indflydelse på den pop, der kom til siden hen. Fx fik The Beach Boys en ordentlig indsprøjtning til deres flerstemmige sang fra doo-wopperne. Et smukt eksempel på denne påvirkning er Beach Boys’ egen, fortræffelige fortolkning af “Barbara Ann“, der blev nr. 3 på dem amr. hitliste i 1965. Originalen med The Regents, som ikke ligger langt fra Stranddrengenes, blev “kun” nr. 13 i 1961.

Doo Wop var som skrevet især et storbyfænomen i USA, men der var undtagelser. En af dem var The Eternals fra Winnipeg, Manitoba, som fik flere hits i Canada. The Eternals blev dannet sidst i halvtredserne og gik i opløsning i 1962 efter en masse juridiske problemer (og blev for en kort bemærkning gendannet ti år senere). Selv om gruppen forsøgte selv at skrive sange og satse på humoristiske sange, så kom de ikke til at leve op til deres gruppenavn.

Babalu’s Wedding Day

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *