Verden er af lave – om civil ulydighed og andet

19. februar 2022

Vi har ikke brug for en stor væbnet konflikt i Ukraine. Vi har ikke brug for, at unge mænd (brødre, fædre, kærester osv.) skal ødelægge deres eget liv og andres. Vi har brug for, at vores såkaldte ledere sætter sig ned og snakker sig til rette med modparten – med alt, hvad det indebærer af given og tagen. Ja, for at finde et fredeligt kompromis skal der gives indrømmelser, også på væsentlige områder.

Verden er af lave, som min far altid sagde, og så tilføjede han: Og det har den altid været. Og tiden er inde til forandring, stor forandring. Det behøver man ikke være universitetsuddannet eller særligt klog for at indse. Den amerikanske skuespiller Matt Damon (kendt fra fx Bourne-serien) forklarer med enkle ord, hvad der er galt med verden i dag. Se, lyt og forstå her.

3 kommentarer

  1. Hugin kommentarer:

    @Capac: Har du prøvet at bøje ordet led, ledere, ledest så giver det måske bedre mening…;)

  2. Hugin kommentarer:

    @Capac: Ja civil ulydighed det er effektivt det virker, aller arbejd efter reglerne, er også effektivt, ved det af erfaring.
    Hun er vist ved at blive lidt for dygtig den gode Frederiksen, tror hun efterhånden behøver lidt hjælp så hun kan forstår hun er til for os, og ikke omvendt.
    Det gamle slogan Nej tak til Atomkraft, og nej tak til US tropper går fint hånd i hånd.
    Jeg kan da finde traveskoene frem igen, det er vist nødvendigt.

  3. capac kommentarer:

    @Hugin: Historieløsheden er udbredt blandt vor tids politikere. Mette er blot et eksempel. Dertil kommer så den næsegruse beundring for USA. Siden George Bush delte verden op i dem, der var med “os”, og dem der ikke var – og derfor støttede terroristerne, har danske politikere være med, selv om de er blevet løjet op i ansigtet igen og igen. Vi husker løgnen om Saddams masseudryddelsesvåben. Et stort problem er, at vi ikke ved, hvad der sker bag facaden. Hvilket spil spiller USA og deres efterretningstjenester bag den facade, der vender ud mod offentligheden? Hvad sker der bag de lukkede døre? Det får vi nok aldrig svar på.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

50 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62