McCartney-Lennon-og-to-gange-George

22. februar 2022

Blandt Beatles-fans er et tilbagevendende tema, hvilken betydning George Harrison havde for The Beatles, herunder: Var han en lige så god sangskriver som Lennon/McCartney – McCartney/Lennon? Og temaet deler vandene – pro et contra. Selv vil jeg holde mig ude af den slags slagsmål og kan sagtens forholde mig til alle fire medlemmer uden at dramatisere relationerne mere end nødvendigt.

Men at Harrison havde en vigtig rolle i gruppen er hævet over enhver tvivl. I hvert fald hvis man læser, hvad McCartney har sagt og skrevet om sin unge ven fra Liverpool. Og et udmærket eksempel finder man i Maccas Lyrics.

Først i tresserne kurtiserede Paul McCartney den kønne Jane Asher fra det bedre borgerskab. Han boede hos familien – hvilket var noget af en øjenåbner (som det hedder på nudansk) for arbejdersønnen fra Liverpool – og blev, ja, forelsket i Jane og skrev følgende en sang, inspireret af hende: “And I love her“. Paul fik skrevet sangen, men den klassisk trænede producer George Martin mente, at der var brug for en introduktion til sangen. Og George Harrison reagerede straks med: “Hvad med det her!?” og spillede det indledende riff, uden hvilket sangen ikke er noget – i følge McCartney. Men ikke nok med det. Martin ville også have en lille ændring – en modulation – i sangens solo. Og sådan blev det. Og sangen blev en klassiker – blandt andet takket være de to gange George.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

40 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62