Sun is God – William Turner på Aros

Author:

[Eget foto, taget d. 24/2 på Aros]

Måske var det en særlig form for uovervejet timing, der gjorde, at jeg tilbragte nogle timer på kunstmuseet Aros for at se den meget omtalte og roste udstilling af William Turner. Medens DR gik i selvsving med situationen i Ukraine og ryddede hele eftermiddagens annoncerede programmer.

Og måske var det godt nok at bruge tiden til at fordybe sig i denne navnkundige malers fascinerende optagethed af lyset, vejrliget, havet og udvalgte landskaber. Jeg skal bestemt ind og se den endnu en gang, inden det er for sent, og måske endda købe det flotte udstillingskatalog eller en eller anden bog om Turner. Han er (var) en ener, og det er forståeligt, at han er blevet så stort et navn i sit hjemland. En kunstner med sin helt egen stil, der er som et vandmærke i alle hans billeder. En stor oplevelse.

Og så varmede jeg op med at se Aros’ egen udstilling af et udvalg af museets værker. En smuk klangbund for Turners billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *