Mere under radaren: Carlene Carter – Musical Shapes

16. maj 2022

Carlene Carter er en af de berømte Carter-klan. Datter af June Carter Cash (og ægtemanden Carl Smith) og med en lang række plader på samvittigheden (12 albums og en lang række singler). Men når jeg fokuserer på hendes udgivelse fra 1980, Musical Shapes, så er det, fordi der nærmest er tale om et album nummer to fra det fremtrædende og fremragende engelske pub-power-pop-rock-band Rockpile.

Rockpile var Dave Edmunds’ og Nick Lowes gruppe, der også omfattede Billy Bremner (guitar) og Terry Williams (trommer). Desværre fik dette fortrinlige band kun udgivet et studiealbum (men en række liveplader), Seconds of Pleasure (1980), der hører med i enhver power-pop-rock-album-samling. Det hang vist sammen med, at Edmunds og Lowe var på kontrakt ved forskellige pladeselskaber.

Og så alligevel – for Carlene Carters Musical Shapes (også 1980), er nærmest Rockpiles nr. 2, power-pop med lidt country-følelse. Carlene var gift med Nick Lowe dengang, han producerede pladen og fik Rockpile til at bakke hende op. Hun synger sågar duet med Dave Edmunds på nummeret “Baby Ride Easy”.

Men selvfølgelig spiller bandet også på nogle af Edmunds og Lowes soloplader, men de har længe været i radarens søgelys.

Musical Shapes

PS. Albummet findes vist nok kun på second hand-vinyl og på japansk cd, men er værd at lede efter, hvis man er til Edmunds, Lowe, Bremner og Williams.

2 kommentarer

 1. Thorstein Namke kommentarer:

  Hej Capac
  Her er du da kommet dybt ned i et nørd univers.
  Carlene Carter er lidt overset i Cash/Carter dynastiet. Men helt enig! Fantastisk plade. Særligt vild med “Too Bad About about Sandy”. Det swinger.
  Rart med lidt reklame for Carlene Carter og genoplivning af Rockpile. Det fortjener de!
  Carlene Carter lavede nogen fine mere “new country” plader 90’erne. Her er særligt “Little Love Letters” rigtig god…. Hvis man er til den stil.
  Tak for det daglige blog-tilskud

 2. capac kommentarer:

  @Thorstein: Ja, jeg har et blødt punkt for Rockpile og for Carlene Carter, så det lå lige for med det indlæg.

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget