Gen- og misbrug af klassisk pop i moderne medier

25. juni 2022

Historien om Kate Bushs genfødsel som hitlistenavn med sangen “Running up that hill” i kraft af streamingserien Stranger Things er velkendt. Og historien spøgte i mit hoved, da jeg dyrkede en af mine små særheder,  nemlig at afkode de popsange, der bliver (mis)brugt i fiktion og reklamer på tv.

Mange af disse popsange er velkendte travere fra rockens historie som bruges til at sælge biler eller skabe stemning i film og serier. Men det sker også, at en knap så kendt sang dukker op. Som fx i forskræppet til DRs serie “Den store stygge verdensøkonomi”, hvor selveste The Zombies dukker op med den smukke sang “This will be our year” fra bandet kultplade Odessey And Oracle (1968). Det er lidt overraskende, og jeg aner ikke, om sangens giver nogen som helst mening i serien, som jeg ikke har set.

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget